În municipiul Zalău, gropile din carosabil vor fi astupate cu: suflanta, butelia și asfaltul la sac. Lucrările, plombele, vor fi realizate de societatea Citadin, aflată în subordinea Primăriei Zalău, societate care are printre obiectele de activitate administrarea domeniului public , respectiv: administrare, întreţinere şi reparaţii străzi, amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi, a mobilierului urban, fântânilor arteziene şi decorative, statuilor şi monumentelor aferente domeniului public şi privat. În cadrul ședinței de Consiliu Local (CL) de joi – 31 ianuarie, consilierii locali au adus în discuție: drumurile și străzile din municipiu, mai precis situația problematică a asfaltului plin de gropi, existente în tot municipiul. Teodor Bălăjel, viceprimarul urbei, a precizat în cadrul ședinței de CL, că lucrările de plombare vor începe la sfârșitul acestei săptămâni, dată fiind prognoza meteo favorabilă din această perioadă. Evident, soluția este plombarea gropilor, o operațiune pe cât de costisitoare pe atât de ineficientă. ”Asfaltul la sac, cel folosit în astfel de lucrări de reparații, este de douăzeci de ori mai scump decât cel folosit în mod curent, în lucrările de reparații. Cu toate acestea, este singura soluție pe care o putem pune în aplicare în această perioadă. Echipele de la Citadin sunt dotate cu tot ceea ce trebuie, suflante pentru uscarea suprafețelor, butelie, utilajele necesare, astfel încât asfaltul să adere corespunzător. Sunt angrenați 70 de lucrători în aceste operațiuni. Avem în vedere toate zonele în care asfaltul este deteriorat, vom începe chiar de la sfârșitul acestei săptămâni. Din păcate, situația aceasta, cauzată de distrugerile care vin în urma împrăștierii materialului antiderapant, nu este doar în Zalău. Luăm în calcul pe viitor înlocuirea, cu cât ne va permite bugetul, a acestei mixturi de nisip cu sare cu clorura de calciu. Deși este cu mult mai scumpă, efectele distructive sunt cu mult diminuate. Deocamdată aceasta este situația”, a spus viceprimarul Teodor Bălăjel.

Sursa foto: Facebook -USR Sălaj, Nicolae Olar

Opoziția din CL Zalău a adus în discuție faptul că cetățenii sunt exasperați de situația acestor drumuri din municipiu și au invadat spațiul virtual cu postări și fotografii care arată, fără nicio urmă de îndoială, starea necorespunzătoare a străzilor. Cetățenii, prin postări virtuale, au atras atenția în nenumărate rânduri că și-au distrus autoturismele și că asfaltul este compromis în multe locuri, chiar și acolo unde s-au desfășurat lucrări de asfaltare și nu doar de reparații prin plombare. De precizat este faptul că, pe lângă costul ridicat al materialului special destinat lucrărilor de plombare, o astfel de lucrare nu rezistă mai mult de zece zile, fapt care face ca aceste investiții să fie puțin eficiente și nerentabile.

Sursa foto: Facebook -USR Sălaj, Nicolae Olar

 

Articolul precedentCovoarele aflate într-o gospodărie din Jibou, ”curățate” de tot! ”Serviciul gratuit”, oferit de doi tineri
Articolul următorLa Galeria de Artă ”Ioana Sima”: premii pentru cei mai buni participanţi la concursul ”Centenar Călător”