Iniţiatorii campaniei „Fără Penali” susţin că le-a fost semnalat un nou abuz al unui primar PSD. Mai exact, aceştia afirmă că edilul comunei sălăjene Ileanda a început să verifice personal toţi semnatarii iniţiativei USR „Ca să înţelegeţi până unde s-a ajuns ajuns pentru blocarea iniţiativei”, scriu cei de la USR.  

Potrivit mesajului postat pe pagina de Facebook a formaţiunii politice, primarul comunei Ileanda, Cornel Lar, a luat la rând cetățenii de pe liste și i-a sunat să verifice dacă au semnat inițiativa. „O doamnă din această localitate ne-a povestit că a fost sunată de la primărie și informată că îi va fi anulată semnătura pentru că nu are numele complet, deși ea a confirmat că a semnat!” se precizează în mesajul acestora.

Iniţiatorii campaniei îl acuză pe edil că „batjocorește” drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. „Pe site-ul comunei Ileanda, sub poza primarului Cornel Lar, de la PSD, sunt scrise atribuțiile sale. Lista începe cu faptul că primarul trebuie să asigure respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Unul dintre aceste drepturi, pe care primarul comunei Ileanda îl batjocorește, este dreptul la inițiativă al cetățenilor. Ei au semnat pentru modificarea Constituției, pentru a interzice penalilor accesul în funcții publice. Primarul nu are niciun drept să anuleze voința oamenilor!”, susţin cei de la USR.

sursa foto FB/USR

Articolul precedent”Centenarul călător” începe aventura! Prima staţionare, în centrul Zalăului
Articolul următorPeste 200 de bilete de tratament disponibile prin Casa Judeţeană de Pensii