Trei persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 47 de ani, care au ieşit marţi, 30 octombrie 2018, cu vehiculele la plimbare, fără să deţină permis de conducere, au avut ghinion şi au fost depistate în trafic de poliţiştii sălăjeni. În două cazuri, vehiculele nu erau nici înmatriculate/înregistrate.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în data de 30 octombrie 2018, în jurul orei 9.30, poliţiştii zălăuani l-au depistat pe un bărbat de 40 de ani, din comuna Crasna, în timp ce circula cu autoturismul pe strada Sfânta Vineri, din municipiul Zalău. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În aceeaşi zi, în intervalul orar 12.45-12.55, poliţiştii Postului de Poliţie Fildu de Jos, în timp ce acţionau pe Drumul Comunal 67, prin localitatea Fildu de Mijloc, au depistat doi bărbaţi de 41, respectiv 47 de ani, din judeţul Cluj, care conduceau mopedele fără a deţine permis de conducere. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că vehiculele erau neînregistrate/neînmatriculate.

În ambele cazuri, oamenii legii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru infracţiunile de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fapte prevăzute de Codul Penal.

Închisoare de la 1 la 5 ani

Pentru a preveni astfel de fapte, poliţiştii vă reamintesc prevederile articolului 335 Cod Penal: conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Articolul precedentS-au jucat cu focul și au incendiat o gospodărie
Articolul următorŞoferii ignoră semnele de la trecerile la nivel cu calea ferată. Vezi câte permise au fost reținute