Rectificarea bugetară propusă de PNL îngroapă practic Start Up Nation, programul guvernamental care finanțează firmele antreprenorilor debutanți cu sume până la 40.000 euro.

Ștefan Radu Oprea, fostul ministru al mediului de afaceri, atrage atenția că suma de 300 milioane de lei alocată programului ajunge pentru doar 1.500 de firme din cele 10.000 declarate câștigătoare la sesiunea de finanțare a celei de-a doua ediții. Măsura îi afectează mai ales pe antreprenorii care au accesat deja punțile de credit ale băncilor partenere în program:

„Chiar dacă au finalizat implementarea proiectelor, vor plăti dobânzi, pentru că nu sunt bani alocați pentru ei”, explică Oprea, care mai observă că, deși Guvernul a promis menținerea programului, nu a prevăzut în propunerea de buget credite de angajament pentru ediția de anul viitor.

”Ați promis că veți continua, dar până acum constat că doar <<aburiți>> antreprenorii cu <<vom analiza, vom studia, o să facem>>”, a conchis cu amărăciune Oprea.

Articolul precedentConsilierii județeni, convocați în ședință ordinară
Articolul următorO elevă de la Liceul de Artă ”Ioan Sima”, pe podium la Concursul naţional de interpretare muzicală ”Pe Aripile Sunetului”