Două case în care copiii și adolescenții din centrele de plasament se vor bucura de un mediu apropiat de cel familial vor fi construite în Sălaj. Alte două construcții de acest tip, existente în județ, vor fi modernizate. 

În acest sens, consilierii județeni au aprobat, în cadrul ultimei ședințe, cea de joi, 28 februarie, devizele generale şi principalii indicatori tehnico – economici, pentru următoarele obiective de investiții: construire ”Casă de tip familial Mirșid”; construire ”Casă de tip familial nr.2 Someș Odorhei ”; modernizare ”Casă de tip familial Var” și modernizare ”Casă de tip familial Inău”. Scopul serviciilor oferite în viitoarele case de tip familial constă în asigurarea de servicii personalizate adecvate nevoilor individuale ale fiecărui copil/tânăr cât mai aproape de un mediul familial.

Dezinstituționalizarea copiilor aflați în centrele de plasament aparținând sistemului de protecție specială este una dintre măsurile pe care România și le-a asumat prin Acordul de Parteneriat aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 2014-2020. Infrastructura de dezinstituționalizare se referă la case de tip familial. „Prin urmare, vor fi înființate case de tip familial în care vor fi îngrijiți copiii proveniți din centrele de plasament închise și pentru care nu au putut fi identificate alte soluții de îngrijire alternativă la îngrijirea rezidențială”, au motivat, necesitatea acestor investiții, reprezentanții Consiliului Județean Sălaj.

Articolul precedentAcoperișul Şcolii din Sântă Mărie, cuprins de flăcări
Articolul următorZeci de cazuri de rujeolă confirmate în ultima săptămână! Sălaj, 22 de noi îmbolnăviri