Dana Gîrbovan a anunțat, în această seară, pe pagina sa de Facebook, că a luat act de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea privind numirea sa în funcţia de ministru al justiţiei.

„Voi răspunde public, punctual, motivelor preşedintelui, inclusiv aceluia că propunerea ce mă vizează este <total împotriva valorilor democratice>, după ce acesta îşi va motiva în scris şi publica hotărârea. (…) Jocurile şi calculele politice se dovedesc, însă, mai importante decât soluţiile reale pentru justiţie, de care să beneficieze cetăţenii. Propunerea numirii mele a stârnit ample şi vaste comentarii, multă minciună şi calomnie, însă nu am găsit nici macăr o minimă dezbatere, nici o propunere făcută de oameni politici, jurnalişti sau comentatori, care să conţină măcar o singură soluţie la problemele din justiţie, ce grevează munca a mii de judecători şi procurori şi afectează milioane de cetăţeni. (…) Mi-am înaintat demisia către secția de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă și voi cere Secției pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a transmis Gîrbovan.

Reamintim că judecătoarea Dana Gîrbovan, originară din Jibou, a fost propusă la Ministerul Justiţiei, în locul Anei Birchall, care a căzut în dizgrație după ce nu a vrut să desființeze Secția Specială pentru investigarea magistraților. În vârstă de 40 ani și originară din Jibou, judeţul Sălaj, după stagiatura la Judecătoria Zalău, a activat în cadrul Judecătoriei Oradea și a Tribunalului Bihor, iar în prezent este judecător la Curtea de Apel Cluj. Dana Gîrbovan este și președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România. Aceasta și-a înaintat demisia din magistratură în dimineața zilei de luni, 26 august. ”Odată ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justiției, mi se pare firesc să îmi dau demisia din magistratură, pentru ca procedura efectivă de numire să poată fi initiață”, declara în urmă cu două zile sălăjeanca.

.

Articolul precedentControale și sancțiuni de peste 900.000 de lei
Articolul următorLa Zalău, Festivalul de film documentar ”One World Romania”. Proiecţii de film cu intrarea liberă