Handbalistele de la CSM Galați au obținut primul punct din această ediție a Ligii Florilor, după egalul obținut în ultima etapă a turului, pe teren propriu, cu HC Zalău, o altă echipă aflată în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Meciul desfășurat duminică, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor ”Dunărea” din Galați s-a terminat la egalitate, scor 24-24, după ce la pauză echipa gălățeană a intrat în avantaj de un gol, 12-11. 

CSM Galați a deschis scorul în minutul 2, prin Lopătaru, dar echipa lui Gheorghe Tadici a marcat de două ori, prin Stamin și a preluat conducerea în minutul 3. Galațiul a preluat conducerea în minutul 12, când Lopătaru a marcat pentru 4-3. În minutul 24 Galațiul s-a desprins prima dată la 3 goluri, după reușita de 9-6 a lui Manolachi. În minutul 26 Ichim a marcat pentru 11-8, dar până la pauză echipa din Zalău a redus handicapul la un singur gol, 12-11.

După pauză, HC Zalău a egalat la 12, după un gol marcat de Stamin, iar în minutul 36 au trecut în avantaj, 14-15, după golul lui Lazic. În minutul 47 gazdele s-au distanțat din nou la două goluri, scor 20-18, după golul marcat de Taivan. În minutul 50 Andrița a marcat pentru 23-21, dar în următoarele 8 minute gălățencele nu au mai marcat niciun gol și au primit 3, astfel că echipa din Zalău a preluat conducerea în minutul 59, 23-24. Daniela Corban a egalat la 24 în minutul 59, iar în ultimul minut al partidei oaspetele au avut atacul, dar Prycop a pierdut mingea și Galațiul a avut ultimul atac, dar aruncarea lui Taivan nu a găsit drumul spre gol și meciul s-a terminat la egalitate. 

Pentru CSM Galați au marcat: Andrița – 8 goluri (3 de la 7 m), Lopătaru -5, Ichim -3, Manolachi -3, Taivan -2, Corban -2, Bichir -1. În poartă, Nicolaeta Petre a avut 4 intervenții. Au mai jucat: Aron, Eiler, Mureș, Prodan. 

Pentru HC Zalău au marcat: Mihart – 8 goluri (6 de la 7 m), Stamin -7, Lazic -4, Marin -2, Naumenko -1, Bălăceanu -1, Toth -1. Paula Teodorescu Vișan a avut 8 intervenții reușite. Au mai jucat: Mărginean, Berbece și Prycop. 

La finalul turului de campionat, CSM Galați este pe ultimul loc, cu un singur punct, iar HC Zalău este pe locul 12, cu 10 puncte. 

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCinci persoane, dintre care trei copii, au ajuns la spital după un accident produs în Meseșenii de Jos
Articolul următorDe ce nu slăbești în ciuda tuturor eforturilor: 3 aspecte care trebuie să te preocupe