Rezultate BAC 2018 Sălaj – Emoţiile sunt la cote maxime, din clipă în clipă notele elevilor care au susţinut Bacalaureatul în acest an se vor afişa.

Rezultate BAC 2018 Sălaj – În data de 4 iulie, miercuri, se afişează primele rezultate BAC 2018 (Mai multe puteţi citi pe: A început procedura de afişare a notelor) , atât pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei bacalaureat.edu.ro, cât şi la sediile liceelor.

Rezultate BAC 2018 Sălaj – Care e ora oficială de afişare a notelor, când se depun contestaţiile

Rezultate BAC 2018 Sălaj  (Mai multe puteţi citi pe: BACALAUREAT 2018) – Conform datelor oficiale, primele note ar trebui să se afişeze până în ora 12. Există, însă, o probabilitate foarte mare ca acest lucru să se întâmple mult mai devreme, în jurul orei 10, aşa cum s-a mai întâmplat în alţi ani. Notele se postează aproape simultan atât la sediile liceelor, cât şi pe internet.

În altă ordine de idei, pentru elevii nemulţumiţi de notele lor, de la ora 12 se vor putea depune contestaţii până la ora 16, iar rezultatele finale de după recorectări vor fi afişate în data de 9 iulie.

Rezultate BAC 2018 Sălaj – Cum s-a desfăşurat examenul în acest an

Rezultate BAC 2018 Sălaj – Probele examenului din acest an s-au desfăşurat în perioada 25-29 iulie, iar probele de competenţe au fost susţinute chiar dinaintea încheierii anului şcolar. Primul examen a avut loc chiar luni şi a fost cel de la Limba şi literatura română, unde subiectele au fost de nivel mediu. Miercuri a avut loc proba obligatorie a profilului, iar ultimul examen s-a ţinut joi, proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.

În 2018 au fost 440 de centre de examinare în toată ţara, iar în aceste centre au participat la examene 136.871 elevi, din toate promoţiile. Peste 20.000 de canditaţi au fost elevi care au terminat cursurile liceului în promoţiile anterioare.

Rezultate BAC 2018 Sălaj – Care sunt condiţiile pentru promovare

Rezultate BAC 2018 Sălaj – Pentru a fi declarat promovat, un elev trebuie să îndeplinească în mod cumulativ 3 condiţii: în primul rând, să fi susţinut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, cele care s-au ţinut în timpul anului şcolar. Aceste probe nu influenţează în niciun fel media finală, evaluarea în cadrul lor s-a făcut pe baza de calificative.

În al doilea rând, elevii, indiferent din care serie de absolvenţi fac parte, trebuie să fi susţinut toate probele scrise în acest an, notele pentru fiecare dintre materii să fie mai mare de 5. În ultimul rând media generală a celor trei probe scrise trebuie să depăşească nota 6.

În urma promovării acestui examen, elevii primesc accesul în învăţământul superior, în funcţie de criteriile de admitere ale fiecărei facultăţi în parte şi li se elibereze o diplomă de bacalaureat.

 

Articolul precedentEuroparlamentarul sălăjean Daniel Buda: ”Roşiile româneşti ajung la gunoi!”
Articolul următorÎncă un dosar penal. Prins băut la volan pe străzile din Zalău