Elevi de clasa a VIII-a fac o simulare a examenului de Evaluare Nationala, la Scoala Generala "Ion Heliade-Radulescu" din Bucuresti, joi, 20 februarie 2014. (Eduard Enea)

Primele rezultate ale examenelor din cadrul Evaluării Naţionale au fost publicate azi, pe site-ul Ministerului Educației Naționale. Tot astăzi, până la ora 20.00, candidații nemulțumiți vor putea depune contestații. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie. Vezi rezultatele aici.

În Sălaj, s-au obținut șase medii de zece. Patru dintre acestea au fost obținute de absolvenți ai Şcolii Gimnaziale  „Mihai Eminescu” din Zalău – Daiana Loredana Catană, Alexia Maria Chiş, Ştefania Teodora Flonta şi Ioana Teodora Olăhuţ, una de o absolventă a Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Lazăr” Zalău – Iulia Sălăjan, iar alta, de un absolvent al Şcolii Gimnaziale „Simion Bărnuţiu” din Bocşa – Iulian Adrian.

Reamintim că în judeţul Sălaj, s-au înscris 1.882 de elevi din 94 unităţi de învăţământ, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean. „Pentru buna desfăşurare a Evaluării Naţionale, au fost organizate 55 centre de examen, 43 centre de comunicare şi un centru zonal de evaluare: Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău”, a mai precizat sursa citată. Probele au fost monitorizate audio-video.De la prima probă, cea la Limba și literatura română, ce s-a desfășurat în 18 iunie, 139 de elevi de gimnaziu din Sălaj au absentat, iar de la cea de a doua probă, cea la Matematică, ce a avut loc în 20 iunie, 156 de candidați nu s-au prezentat în sălile de examen. Ultimul examen din cadrul Evaluării Naționale s-a desfășurat în 21 iunie, cel la Limba și literatura maternă. În Sălaj, s-au înscris la această probă 380 elevi, din care: 358 prezenţi şi 22 absenţi. Un candidat de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Pericei a fost eliminat din sala de examen, după ce i-a sunat telefonul mobil.Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune.

Media generală obţinută la examenele din cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80 la sută în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Articolul precedentSălaj: Mii de șoferi, amendați pentru viteză
Articolul următorLa Zalău: trafic restricţionat de ”Ziua Drapelului Național”