Alianţa 2020 USR PLUS a câştigat alegerile europarlamentare în Sălaj, potrivit centralizării, printr-o numărătoare paralelă, a peste 99 la sută din numărul total de voturi valabil exprimate.

Alianţa este urmată de PNL, UDMR şi PSD.

Conform numărătorii paralele a Alianţei, peste 25.000 de cetăţeni au votat, în Sălaj, această structură politică, respectiv circa 25 la sută din cei prezenţi la vot, în timp ce PNL a fost votat de aproximativ 24.000 de persoane, reprezentând 24 la sută din numărul total de voturi.

Locul trei a fost ocupat de UDMR, cu circa 20 la sută din voturi, social democraţii obţinând puţin peste 16 la sută, cu aproximativ 16.000 de voturi. „‘După numărătoarea paralelă a 99,6 % din voturile exprimate la alegerile europarlamentare din 26 mai, Alianţa 2020 USR PLUS obţine cele mai multe voturi din Sălaj. Sălăjenii au decis să trimită PSD pe locul patru, UDMR pe locul trei şi PNL pe locul doi. La nivelul municipiului Zalău, Alianţa 2020 USR PLUS câştigă detaşat în 37 din cele 39 de secţii. Mulțumim pentru fiecare vot în parte. Sunteți mai faini și mai puternici decît credeți. Împreună putem transforma deznădejdea în speranță și speranța în fapte”, este mesajul celor de la PLUS Sălaj.

Articolul precedentPrezența la urne, ora 21, în Sălaj
Articolul următorDoi adolescenți, cercetați de polițiștii din Cehu Silvaniei