235.500,50 mii lei. Acesta este bugetul propriu al judeţului Sălaj şi al instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean (CJ), aprobat de consilierii judeţeni în cadrul şedinţei de marţi – 16 aprilie. La partea de cheltuieli, aproape 15 milioane de lei reprezintă salariile angajaţilor instituţiei, 6,8 milioane de lei merg la învăţământ, 23,7 milioane de lei revin domeniului sănătăţii şi 31,5 milioane de lei pentru cultură, recreere şi religie. La partea de venituri, Consiliului Judeţean i-au fost repartizate, pentru 2019, aproximativ 50 de milioane de lei din sumele defalcate din impozitul pe venit, 19 milioane de lei pentru cheltuieli descentralizate, 17,4 milioane de lei pentru drumuri judeţene şi comunale şi 70 de milioane de lei pentru echilibrarea bugetului judeţului. Alte 4,4 milioane de lei reprezintă veniturile proprii- estimare pentru acest an. La fel ca în anii anteriori, o sumă importantă, respectiv 66 milioane de lei, revine asistenţei sociale şi protecţiei copilului, o altă sumă semnificativă, de 60 de milioane de lei, fiind repartizată întreţinerii şi reabilitării drumurilor judeţene.
Proiectul bugetului propriu al judeţului Sălaj şi al instituţiilor publice subordonate CJ Sălaj a fost întocmit conform prevederilor articolului 26 din legea nr. 273-2006 şi cuprinde două secţiuni: secţiunea de funcţionare – partea de bază obligatorie, a bugetelor, care cuprinde veniturile necesare finanţării cheltuielilor curente pentru realizarea competenţelor stabilite prin lege – 147.941,50 mii lei şi secţiunea de dezvoltare – partea complementară a bugetelor, care cuprinde venituri şi cheltuielile de capital aferente implementării politicilor de dezvoltare la nivel naţional, regional, zonal sau local după caz – 87.539,00 mii lei.

Articolul precedent87 de persoane în stop cardio-respirator, resuscitate de echipajele Serviciului de Ambulanță. Au fost salvate 20
Articolul următorZeci de şoferi au fost amendaţi pentru că au trecut pe roşu