Primul contract de lucrări din cadrul “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020” derulat de Compania de Apă Someş S.A. în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 a fost semnat, zilele trecute, la sediul Primăriei Cehu Silvaniei. 

Potrivit informațiilor furnizate de Compania de Apă Someş S.A., contractul „Extinderea şi reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare în oraşul Cehu Silvaniei”, în care sunt cuprinse și localitățile aparținătoare Nadiș, Ulciug, Moțiș și Horoatu Cehului are o valoare de 28.855.642,66 lei lei fără TVA, durata de execuție a lucrărilor va fi de 18 luni, iar perioada de garanție a lucrărilor de 36 luni.
“Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020” – are o valoare totală de 355.636.401 EUR (fără TVA), din care 77,55% este contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune, 11,86 la sută este contribuția de la bugetul de stat, 1,82 la sută este contribuția autorităţilor locale din aria proiectului, iar 8,77 – credit bancar. “Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj prin extinderea și dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății populaţiei în localități care au peste 50 de locuitori și asigurarea colectării și epurării apelor uzate pentru aglomerările mai mari de 2.000 l.e. pentru conformarea cu cerințele directivelor europene privind calitatea apei destinate consumului uman (Directiva 98/83/CE) și epurarea apelor uzate (Directiva 91/271/EEC)”, se precizează într-un document al Companiei de Apă Someș SA.

La semnarea contractului, în Cehu Silvaniei, a fost prezent și prefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș. „Mă bucur că lucrările din acest program atât de important pentru sălăjeni vor demara în scurt timp și ne dorim ca și celelalte contracte de care vor beneficia sălăjenii și clujenii să fie semnate cât mai repede, iar lucrările să fie definitivate în termenul asumat. Reabilitarea sau extinderea rețelelor de apă curentă și canalizare vor aduce o îmbunătățire semnificativă a calității vieții pentru sălăjenii din 43 de orașe și comune”, a declarat prefectul Virgil Țurcaș.

Articolul precedentDin luna mai dispar țigările mentolate
Articolul următorPeste 750 de persoane, găsite de polițiștii români și partenerii lor din Schengen, în ultimele 7 zile