Un proiect de hotărâre care prevede acordarea unor ajutoare de urgență a fost adoptat, zilele trecute, de Guvern. Valoarea totală a acestora este de peste două milioane de lei, sumele fiind pentru 550 de familii și persoane singure din 37 de județe, inclusiv din Sălaj.

„Prin proiectul alăturat de hotărâre a Guvernului se propune acordarea de ajutoare de urgență în sumă totală de 2.029.800 lei pentru sprijinirea unui număr total de 550 familii și persoane singure care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundații, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situației socio-materiale, de locuit și de sănătate ale acestora, cu domiciliul/reședința în județele: 37 de județe”, prevede actul normativ.

Cele 37 de judeţe în care se vor acorda ajutoare de urgenţă sunt: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Bucureşti.

Propunerile de ajutoare de urgență au la bază anchetele sociale efectuate de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială județene, care au fost centralizate de Agenția Națională și care au fost transmise cu respectivele propuneri Ministerului Muncii și Justiției Sociale, în vederea promovării Hotărârii de Guvern.

Potrivit proiectului, Hotărârea de Guvern care a fost adoptată și care urmează să apară în Monitorul Oficial are în vedere doi beneficiari din județul Sălaj, care vor primi, fiecare, câte 3.500 de lei.

Articolul precedentEuroparlamentarul Daniel Buda: ”Guvernul PSD-ALDE îngroapă românii în mizerie și neputință!”
Articolul următorInstanța i-a respins cererile. Șimleuanca acuzată că și-a torturat nepotul rămâne în arest