Două cazuri de gripă au fost confirmate, în ultima săptămână, și în județul Sălaj. Este vorba despre două cazuri de gripă cu virus gripal tip A subtip H1, potrivit datelor publicate, la sfârșitul acestei săptămâni, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. 

Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute, la nivel național, (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 90.963, cu 21,3 la sută mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (74.953) și cu 71, 6 la sută mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (52.991).

De la începutul sezonului au fost confirmate 268 cazuri de gripă, astfel: 98 cazuri gripa cu virus AH1; 53 cazuri gripa cu virus AH3; 116 cazuri gripa cu virus A nesubtipat și un caz gripa cu virus B. Au fost înregistrate 10 decese confirmate cu virus gripal, dintre care 7 tip A, subtip (H1)pdm09 și 3 tip A, subtip H3, față de 2, cu virus gripal tip B, în sezonul precedent, în perioada similara.

Articolul precedentAlte trei cazuri de rujeolă, confirmate în Sălaj
Articolul următor41 de unități medicale vor face tromboliză intravenoasă. Spitalul din Zalău, inclus pe lista celor care vor efectua procedura