Sălăjenii care vor să susțină inițiativa „Fără penali în funcții publice” mai au la dispoziție 8 de zile. Astăzi, 12 august, ”vă așteptăm la semnături la Cortul Fără Penali în Funcții Publice situat vis-a- vis de Spitalul Județean între orele 10-13”, se arată într-o informare a USR Sălaj. Campania se încheie în 20 august şi la nivel naţional este nevoie de aproximativ 40.000 de semnături. În judeţul Sălaj s-au adunat până în prezent peste 3.120 de semnături (declarate), din cele 5.000 necesare.
Cei care doresc să se implice în această campanie trebuie să urmeze câțiva pași: ”Dacă vrei să fii voluntar la cort sau în echipele mobile, sună la 0722/346269 sau trimite un email la [email protected], pentru a stabili detaliile. Poți contribui însă și strângând semnături în mod individual. Pentru asta, trebuie să urmezi câțiva pași. Intră pe www.farapenali.usr.ro și descarcă lista de semnături pentru județul Sălaj. Imprim-o în format A4, doar pe o față. Vorbește cu familia, prietenii, cunoscuții, colegii sau vecinii și convinge-i pe cât mai mulți să semneze. Pot semna doar persoanele care au împlinit 18 ani. Completează lista cu datele acestora din cartea de identitate, de mână, doar cu pix albastru. Pe o listă pot semna doar persoane cu domiciliul în aceeași localitate (municipiu, oraș sau comună), pe care o vei trece și în partea din dreapta sus a listei. Pentru fiecare localitate, vei completa o altă lista. Nu completa subsolul listei (acolo pot completa doar persoanele împuternicite), se arată în comunicatul USR Sălaj.
Conform USR Sălaj, în Zalău listele de semnături pot fi predate la cortul ”Fără Penali în Funcții Publice,, amplasat vis-a-vis de Spitalul Județean.
Campania „Fără penali în funcții publice” este susţinută de PNL şi PMP, partide care şi-au asumat public susţinerea reciprocă pentru această iniţiativă, dar şi pentru campaniile publice derulate de către fiecare formaţiune politică în parte. Printre semnatari se numără: Dacian Cioloş, Lucian Bode-deputat, Carmen Olar – preşedinte USR filiala Sălaj, Adrian Popan – preşedinte PMP filiala Sălaj, Cheregi Ioan – primarul oraşului Cehu Silvaniei, Alin Băbănaş – primarul comunei Surduc şi mulţi alte alte persoane.
Judeţele Timiş , Arad, Bihor, Cluj, Sibiu, Braşov, Prahova, Dolj, Bucureşti, Ilfov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa au depăşit pragul de minim 20 de mii de semnături. De asemenea, judeţele Maramureş, Mureş, Hunedoara, Argeş, Alba, Vaslui, Bacău, Neamţ, Suceava, Tulcea şi Ialomiţa mai au de adunat între sute şi mii de semnături pentru a atinge pragul minim. Pe lista cu judeţele în care s-a înregistrat cel mai mic număr de semnături se numără Harghita, Covasna, Vrancea, Sălaj, Satu Mare, Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Călăraşi, Brăila şi Botoşani.

Sursa foto: Facebook Zoltan Takacs

Articolul precedentUn singur candidat pentru funcția de șef al Biroului Rutier Zalău
Articolul următorSfaturi de la pompieri cu ocazia sărbătorii religioase “Sfânta Maria Mare”. Măsuri de prevenire a incendiilor la lăcașurile de cult