Poliţiştii rutieri au depistat în trafic, în primele cinci luni ale acestui an, 5.512 șoferi care nu au respectat regimul legal de viteză.

„În perioada 1 ianuarie-31 mai 2019, poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier. În cadrul celor 32 de acţiuni desfăşurate, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 5.512 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.247.000 lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

De asemenea, în perioada de referință, pe acest segment, oamenii legii au reținut, în vederea suspendării, 231 permise de conducere.

Șapte accidente grave au avut loc din cauza vitezei

Neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi trafic este a doua cauză generatoare de accidente rutiere.

Din această cauză, în cele cinci luni ale acestui an, pe raza județului Sălaj, s-au înregistrat şapte accidente de circulație grave, în urma cărora o persoană și-a pierdut viața și şapte au fost rănite grav.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei). Ca măsură complementară, dreptul de a conduce se suspendă pentru o perioadă de 90 de zile.

Articolul precedentPericol pe strada Torentului din municipiu. Cad bucăţi de tencuială de pe blocuri
Articolul următorRezultate Evaluare Națională 2019: Câte medii de 10 s-au obținut în Sălaj