Pe parcursul a şapte zile, poliţiştii rutieri acţionează, la nivel judeţean, cu toate aparatele radar, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei.

„În perioada 1-7 aprilie, poliţiştii rutieri acţionează, la nivel judeţean, cu toate aparatele radar, pentru reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive. Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum este printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

S-au reţinut şase permise de conducere

De la declanşarea acţiunii, pe acest segment, poliţiştii au aplicat 196 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut în vederea suspendării şase permise de conducere.

„Pentru a preveni implicarea dumneavoastră în astfel de evenimente, poliţiştii rutieri vă recomandă să respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie, să anticipaţi situaţiile care pot deveni periculoase, să respectaţi regimul legal de viteză şi să efectuaţi orice manevră în condiţii de siguranţă. Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!”, recomandă sursa citată.

Acțiunea este coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Activitatea are loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed (1 – 7 aprilie 2019).

Articolul precedentPercheziţii la o persoană bănuită de înşelăciune
Articolul următorAutorii jafului de la bijuteria din Zalău rămân în arest