Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, împreună cu polițiști locali au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, piețe, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Au fost verificate 201 societăți comerciale, precum şi 100 mijloace de transport persoane, dintre care 98 mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate 913 persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală şi patru au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Valoarea totală a sancțiunilor este de 14000 lei.

Totodată, au fost desfășurate și trei acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost aplicate alte 31 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.000 lei.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedent4.902 noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore. Incidența cazurilor din fiecare județ
Articolul următor100% TU DECIZI! Nicolae Bănicioiu, ministrul care a adâncit rana Colectiv, veșnic fidel trădătorului Ponta