Peste 1.800 de conducători auto au fost sancționați, de la începutul acestui an, pentru nepurtarea centurii de siguranță. 

„Centura de siguranţă are rolul de a proteja pasagerii autoturismului, inclusiv şoferul. O funcţie esenţială a acesteia este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât, la momentul impactului, te va ţine nemişcat, în scaunul maşinii, cu spatele drept”, reamintesc reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Poliţiştii sălăjeni acordă o atenţie deosebită protejării vieţii şi integrităţii corporale şi îi sancţionează pe cei care nu respectă regulamentul în vigoare. Astfel, în urma activităţilor preventive, poliţiştii au aplicat, în perioada 1 ianuarie-31 mai 2019, conducătorilor auto 1.829 de sancţiuni contravenţionale, pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

De multe ori, conducătorului auto sau pasagerilor le este mai uşor să oprească avertismentul sonor care semnalizează nepurtarea centurii, cuplând centura „peste scaun”, prin faţa sau spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura (denumit şi “adaptor de centură de siguranţă falsă”). „Cuplează corect centura de siguranţă pentru a te asigura că toate şansele de supravieţuire în cazul unui accident sunt ale tale, nu ale scaunului. Alege viaţa! Poartă centura de siguranţă!”, recomandă reprezentanții Poliției Sălaj.

Articolul precedentBărbat din municipiul Zalău, căutat de polițiști
Articolul următorIncendiu la Şimleu Silvaniei. O hală, cuprinsă de flăcări