Dana Gîrbovan și-a înaintat demisia din magistratură, în această dimineață, potrivit unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

”Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am înregistrat la Secția pentru judecători a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratură. În toată activitatea de judecător am spus ceea ce am crezut și am crezut în ceea ce spun, chiar dacă nu era pe placul unei majorități de moment. Odată ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justiției, mi se pare firesc să îmi dau demisia din magistratură, pentru ca procedura efectivă de numire să poată fi initiață”, a scris Dana Gîrbovan pe rețeaua de socializare.

Reamintim că judecătoarea Dana Gîrbovan, originară din Jibou, a fost propusă la Ministerul Justiţiei, în locul Anei Birchall, care a căzut în dizgrație după ce nu a vrut să desființeze Secția Specială pentru investigarea magistraților. În vârstă de 40 ani și originară din Jibou, judeţul Sălaj, după stagiatura la Judecătoria Zalău, a activat în cadrul Judecătoriei Oradea și a Tribunalului Bihor, iar în prezent este judecător la Curtea de Apel Cluj. Dana Gîrbovan este și președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România.