Magistraţii Judecătoriei Jibou au menţinut arestul preventiv în cazul sălăjeanului acuzat că ar fi violat o femeie, în vârstă de 63 de ani, din comuna Cuzăplac. Soluţia a fost pronunţată în cadrul şedinţei de vineri, 29 iunie.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, Gabriel Lăcătuş, din comuna Cuzăplac, se află în spatele gratiilor de la începutul lunii mai, după ce în seara zilei de 6 mai a pătruns în curtea unor consăteni şi şi-a obligat vecina, o femeie în vârstă de 63 de ani, să întreţină relaţii sexuale. La scurt timp, tânărul a fugit, fiind găsit de poliţişti două zile mai târziu în judeţul Cluj.

Magistraţii Judecătoriei Jibou au dispus, în 9 mai, arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile, iar la sfârşitul săptămânii trecute, judecătorii jibouani au respins ca neîntemeiată cererea formulată de sălăjean, de revocare a măsurii arestului preventiv. „Constată legalitatea şi temeinicia stării de arest preventiv a inculpatului L.G., cu privire la infracţiunea de viol … Menţine măsura arestului preventiv faţă de inculpatul L.G.pentru 30 de zile, începând cu data de 29.06.2018, până la data de 28.07.2018”, se precizează în soluţia postată pe site-ul instanţei menţionate.