La doar patru luni de la numirea sa în fruntea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), sălăjeanul George Fazacaş a fost înlocuit din funcţie printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, publicată la finalul săptămânii trecute în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului citat, George Ionuţ Răzvan Fazacaş a fost înlocuit din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, iar în locul acestuia a fost numită Adi Croitoru. Ea a condus Direcţia Biodiversitate din Ministerul Mediului.

Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate a fost înfiinţată în anul 2016, funcţionând în subordinea Ministerului Mediului.

Numirea lui George Fazacaş în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate s-a făcut în martie 2018. Fazacaş a fost membru PSD până în 2013, având funcţia de secretar al organizaţiei de tineret, an în care a renunţat la formaţiunea politică pentru a candida la şefia Gărzii de Mediu Sălaj.

foto: ANANP