Câteva familii de sălăjeni, printre care şi cea a primarului comunei Marca, Ioan Şumălan, au fost prezente în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, în semn de solidaritate cu românii din diaspora. „Am considerat că trebuie să mergem în Piaţă. Şi aşa am făcut”, a spus edilul sălăjean.

Ceea ce le-a fost dat să trăiască, însă, este greu de descris în cuvinte, după cum au mărturisit sălăjenii care s-au alăturat protestelor. „Mii de jandarmi şi trupe speciale echipate până-n dinţi au ales să arunce cu grenade lacrimogene în mulţime. Pentru aceste trupe era treabă de 5 minute pentru a anihila clasicii (sau angajaţii) ultraşi. Dar nu asta era lupta”, au povestit aceştia.

Primarul sălăjean a ţinut să menţioneze că, dacă câteva televiziuni rulau aberant, repetitiv şi vădit interesat, imagini care să justifice interventia de neînțeles a trupelor speciale, în Piaţă, pe străzi, românii încercau să-şi revină în urma gazării, fără a da înapoi. ” O femeie i-a dat copilului meu o mască pentru a se proteja”, a mărturisit Ioan Şumălan. În opinia acestuia, cei periculoşi erau zecile de mii, sutele de mii de oameni, „total diferiţi faţă de cei de 50 de bani, duşi în tricouri albe, ştim cu toţii când, cum şi pentru ce). Nu asta e ceea ce ne dorim. Nu asta e ţara în care vrem să trăim. Azi protestul continuă”, a concluzionat edilul, adăugând faptul că şi astăzi vor merge în Piaţa Victoriei.

foto Facebook- Ioan Sumalan

Articolul precedentPrima ediție a festivalului de film „One World Romania la Zalău”
Articolul următorUn singur candidat pentru funcția de șef al Biroului Rutier Zalău