Judeţul Sălaj este pe locul II la nivel naţional ca număr de crescători de albine şi pe prima poziţie ca fonduri atrase în cadrul Programului Naţional Apicol (PNL), în anul 2018. Altfel, din totalul de 33,4 milioane de lei la nivel naţional, apicultorii din Sălaj au atras 4,9 milioane de lei.

Precizările au fost făcute de directorul APIA Sălaj, Călin Peneş, în cadrul activităţii de bilanţ a filialei Sălaj a Asociaţiei Crescătorilor de Albine (ACA), ce a avut loc azi, 22 martie.

La eveniment au participat şi Ioan Fetea, preşedintele ACA România şi preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, alături preşedintelui ACA Sălaj, Gheorghe Ursente,
membri ai asociaţiei şi reprezentanţi ai instituţiilor publice cu care colaborează apicultorii, precum şi prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian.

Prefectul Florin Florian a arătat faptul că România este o țară cu tradiție în producția de miere, situându-se în ultimii ani chiar pe primul loc în Uniunea Europeană, iar Sălajul, la rândul său, este printre cei mai mari producători și exportatori de miere de albine din România, dar și printre primele județe la nivel național în ceea ce privește atragerea de fonduri europene în domeniul apicol. De asemenea, acesta a subliniat faptul că Sălajul păstrează încă o diversitate a speciilor floricole ce nu se mai găsește în multe zone din țară și chiar din Europa.

Datele oficiale arată că în Sălaj sunt 851 apicultori înregistraţi în baza de date la nivel naţional, ce deţin un efectiv de 88.941 familii de albine, potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj.

Articolul precedentZalău: Primele ipoteze în cazul accidentului mortal
Articolul următorPolițiștii au desfășurat activități la Liceul Tehnologic „Cserey Goga” Crasna