Cu toate că numărul cazurilor noi a scăzut, rujeola nu a ocolit Sălajul nici în ultima săptămână. Alte cinci cazuri au fost confirmate, în utimele șapte zile, în județ.

Potrivit ultimelor date publicate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSBT), în intervalul 11.03 – 15.03.2019 au fost raportate încă 48 cazuri nou confirmate în 12 de judete și municipiul București.

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până azi, 15 martie, a fost de 16.140, din care 62 de decese. ”Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni”, se precizează în raport.

Astfel, ultimele 48 de cazuri confirmate au fost înregistrate în: Neamț -11, Buzău -10, Sălaj – 5, București, Iași și Teleorman -câte 4, Galați, Ilfov și Timiș – câte 2, Bihor, Călărași, Prahova și Vrancea – câte un caz.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

Articolul precedentSute de copii i-au vizitat pe poliţiştii din Cehu Silvaniei
Articolul următor#Șîeu: Zălăuanii au protestat pentru autostrăzi. Vezi cine și cum a manifestat (FOTO / VIDEO)