31 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate, în utimele șapte zile, în județul Sălaj. Potrivit ultimelor date publicate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSBT), în intervalul 18.03 – 22.03.2019 au fost raportate încă 71 de cazuri nou confirmate în 12 de judete și municipiul București.

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până vineri, 22 martie, a fost de 16.211, din care 62 de decese. ”Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni”, se precizează în raport.

Astfel, ultimele 71 de cazuri confirmate au fost înregistrate în: Sălaj – 31, Prahova – 11, Teleorman – 9, Bihor – 4, Bucureși și Buzău – câte 3, Dîmbovița, Călărași și Ilfov – câte 2, Constanța, Cluj, Dolj și Olt – câte un caz.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală

Articolul precedentUn șimleuan a provocat un accident în județul Cluj. O persoană a fost rănită
Articolul următorJoi se vor alege judecătorii care vor face parte din biroul electoral județean