Prevenirea și combaterea corupției în cadrul Consiliului Județean Sălaj reprezintă unul dintre obiectivele unui proiect, al cărui contract de finantare a fost semnat în cursul zilei de ieri, 8 noiembrie 2018. 

Este vorba de proiectul “Sălajul spune NU corupției!”, depus pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, Axa Prioritară – Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Operațiunea – Cresterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice.

Potrivit reprezentanților administrației județene, obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă actul de corupție la nivelul administrației publice locale, iar printre obiectivele specifice ale proiectului se numără: – creșterea gradului de conștientizare și a nivelului de educație anticorupție pentru personalul din cadrul Consiliului Județean Sălaj și pentru aleși locali din județ;
– prevenirea și combaterea corupției în cadrul Consiliului Județean Sălaj prin constituirea și consolidarea cadrului procedural existent;
– creșterea gradului de conștientizare publică prin organizare de campanii de educație anticorupție la nivelul instituțiilor și serviciilor publice aflate în subordinea Consiliului Județean Sălaj și la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Sălaj.

Valoarea totală a proiectului este de 362.564,99 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 355.313,67 lei iar contribuția județului Sălaj este 7.251,32 lei.
Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 13 luni de la data semnării contractului. Contractul de finanțare a fost semnat joi, 8 noiembrie 2018, de viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, Paul STĂNESCU, și președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc.

Articolul precedentȘosele însângerate în Sălaj – De la începutul anului , zeci de vieți, curmate pe drumurile județului
Articolul următorS-au jucat cu focul și au incendiat gospodăria părinților