Acțiuni preventive, jocuri și concursuri pregătite de polițiștii sălăjeni pentru cei mici și cei mari, în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”.

În perioada 22 – 26 mai, la nivel naţional se desfăşoară „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, eveniment prin care se urmăreşte sensibilizarea cetățenilor cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, a unei conduite antivictimale şi antiinfracţionale.
 
Aproprierea de comunitate şi nevoile acesteia reprezintă unele dintre obiectivele prioritare ale Poliţiei Române, de unde şi iniţiativa de a realiza, o dată pe an, timp de o săptămână, o acţiune ale cărei priorităţi sunt informarea şi conştientizarea populaţiei cu privire la aspectele de natură infracţională şi antivictimală.
 
Polițiștii sălăjeni vor propune publicului larg o gamă variată de teme preventive, care vor fi transmise prin mijloace și metode interactive, adaptate la cerințele și nevoile grupurilor țintă și, totodată, vor prezenta consecințele ce decurg din comiterea de infracțiuni.
 
În perioada menţionată, prin colaborarea dintre poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii Biroului Siguranță Școlară, polițiștii rutieri și de ordine publică la nivelul întregului judeţ vor fi desfăşurate activităţi structurate pe mai multe domenii preventive, fiecare zi având o temă specifică, selectată în baza priorităților Poliției Române în domeniul prevenirii criminalității.
  
În cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, poliţiştii sălăjeni vor desfăşura activităţi structurate pe mai multe domenii, astfel:
 
– Luni, 22 mai – Activităţi preventive dedicate siguranței copiilor;
– polițiștii de prevenire sălăjeni împreună cu polițiștii rutieri au desfășurat activități preventive alături de preșcolarii de la trei grădinițe din municipiul Zalău, pe teme legate de siguranța copiilor pe stradă, acasă și la locul de joacă (anexăm foto).

– Marți, 23 mai – Activităţi preventive în vederea creşterii gradului de siguranţă în mediul on-line;
– polițiștii de prevenire și cei de siguranță școlară vor desfășura o serie de activități informativ – preventive, privind siguranţa pe Internet a copiilor și tinerilor, sub genericul „Siguranță în mediul online”, scopul activității fiind informarea elevilor cu privire la principalele modalități de utilizare în siguranță a Internetului; în cadrul acțiunii, vor fi dezbătute teme referitoare la siguranța pe Internet, reguli de autoprotecție în mediul virtual, drepturile de autor, traficul de persoane și pornografia infantilă.

– Miercuri, 24 mai – Activități preventive dedicate prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului;
– polițiștii de prevenire sălăjeni vor desfășura o activitate pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, respectiv pentru prevenirea furturilor din bagaje, genți, pentru prevenirea tâlhăriilor și a înșelăciunilor, activitate în cadrul căreia vor prezenta cele mai uzuale moduri de operare ale infractorilor, precum declinarea de calități oficiale, înșelăciunile prin invocarea unor pretexte pentru a pătrunde în locuință, precum vânzarea de produse, diverse reparații etc..

– Joi, 25 mai – Activități preventive dedicate prevenirii victimizării și disparițiilor de minori;
– activitățile polițiștilor vizează prevenirea plecărilor voluntare, prin discuții interactive cu copiii, în cadrul cărora vor fi prezentate cauzele care determină plecarea acestora de la domiciliu și opiniile copiilor în legătură cu plecarea minorilor de acasă.

– Vineri, 26 mai – Activități pentru prevenirea violenței domestice.
– polițiștii de prevenire sălăjeni vor interacționa cu elevii pe tema prevenirii violenței domestice, într- o acțiune menită să trezească și să sensibilizeze conștiința publică cu privire la fenomenul violenței împotriva femeii, un comportament indezirabil, cu efecte negative pe termen lung.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentLEGILE EDUCAȚIEI au fost votate în Senat. Care sunt principalele modificări?
Articolul următorClubul de Presă somează CNA să înceteze practicile abuzive pentru limitarea libertății de expresie și intimidarea jurnaliștilor!