Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a desfășurat, în perioada 3 – 7 iunie 2019, la nivel județean, cea de-a XV-a ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”. La activități au participat peste 3.700 de persoane, majoritatea elevi și profesori.

„Fiecare zi a săptămânii a avut dedicată o temă specifică, polițiștii prezentând informații legate de prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, prevenirea violenţei domestice și siguranţa rutieră, în cadrul celor 147 de activități desfășurate”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

În cadrul evenimentelor organizate, elevii, părinţii, profesorii, persoanele vârstnice și reprezentanţi ai comunităţilor au aflat despre cât de important este atât să adopte unele măsuri de autoprotecţie, cât și cunoașterea consecințelor asociate comportamentelor indezirabile social.

Polițiștii au  distribuit peste 300 de materiale informativ – preventive  (pliante, afişe și ghiduri ).

Pe tot parcursul săptămânii au fost cooptați, în derularea activităților, parteneri din diverse domenii, respectiv autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale și instituţii guvernamentale.

Articolul precedentZalău: Șofer, depistat cu o alcoolemie de 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat
Articolul următorAzi-noapte la Zalău: a uitat o cratiță pe aragaz și s-a intoxicat cu fum