În Sălaj, sunt 114 cabinete ale medicilor de familie în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, existând însă în continuare șapte comune fără medic de familie.

Situația a fost prezentată în cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, găzduită azi, 17 aprilie, de Instituția Prefectului Sălaj.

În cadrul întâlnirii, Ligia Marincaș – director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) și Olga Stana – președinte al Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) au făcut o prezentare generală a Sistemului de sănătate la nivelul judetului Sălaj, respectiv pachete de sănătate minim și de bază pentru asigurați, stadiul acoperirii comunelor cu medici de familie și puncte farmaceutice în comune, centre medicale de permanență.

Potrivit datelor prezentate, la nivel de judeţ există un total de 114 cabinete ale medicilor de familie în contract cu CAS Sălaj, existând însă în continuare șapte comune fără medic de familie.

Prefectul Florin Florian a subliniat, în acest context, faptul că legislația în domeniul medical se va modifica în curând, astfel încât medicii de familie dintr-o comună să își poată deschide puncte secundare de lucru în alte comune, astfel încât să fie acoperit deficitul din cele șapte comune.

Directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaș, a precizat la rândul său că toate comunele din Sălaj beneficiază de cabinete medicale, care au fost sau pot fi autorizate.

Articolul precedentLa Şimleu: concert de pricesne susţinut Paula Seling şi Ionuţ Fulea
Articolul următorSe caută mână de lucru. Peste 190 de oferte de muncă pentru persoanele cu studii medii