Șapte bărbați au fost arestați preventiv, duminică, de Tribunalul Sălaj, pentru trafic de droguri. În urma a 16 percheziții domiciliare efectuate de procurorii DIICOT Sălaj, sâmbătă, în județele Sălaj și Cluj, au fost ridicate mai multe plicuri cu cocaină, comprimate ecstasy, dar și alte substanțe psihoactive, un recipient cu seminţe, 3 cântare electronice, 2 râșnițe, un grinder, 4 săbii, o macetă, 3 cuțite, sumele de 23.950 de lei, 100 de euro şi diferite înscrisuri cu valoare probatorie.

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus, sâmbătă, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 7 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2020 – iunie 2021, inculpații au deținut și comercializat droguri de risc și mare risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive către diverși consumatori.
„La data de 05.06.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofițeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Cluj, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Bistriţa și Serviciului de Combatere a Criminalităţii Maramureş au efectuat un număr de 16 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe plicuri cu substanță pulverulentă (cocaină) și substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, comprimate ecstasy, un recipient cu seminţe, 3 cântare electronice, 2 râșnițe, un grinder, 4 săbii, o macetă, 3 cuțite, sumele de 23.950 de lei, 100 de euro şi diferite înscrisuri cu valoare probatorie”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Pentru 49 persoane, au fost puse în aplicare mandate de aducere, la sediul DIICOT Sălaj.

În urma acestor activități, procurorul de caz a dispus față de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 37 de ani, luarea măsurii reținerii pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic și consum de droguri de mare  risc, trafic și consum de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Duminică, 6 iunie, Tribunalul Sălaj a dispus arestarea preventivă a celor 7 inculpați, pentru o durată de 30 de zile.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Serviciului Criminalistic Sălaj din cadrul IPJ Sălaj, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj şi Direcţiei Regională Vamale Cluj.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentInformare meteo de vreme rea, în toată țara, până pe 10 iunie
Articolul următorEste oficial! UNTOLD se va organiza în perioada 9 – 12 septembrie 2021