Șase pompieri din cadrul ISU Sălaj s-au alăturat efectivelor disolcate în Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure din această țară. Aici vor rămâne cel puțin 10 zile și vor lupta cu focul alături de pompierii eleni.

 
 
 
Potrivit ISU Sălaj, cei șase pompieri sălăjeni care participă într-o misiune de sprijin umanitar cu mijloace și tehnică specifice care luptă cu flăcările generate de amplele incendii de pădure din Grecia sunt cadre cu o amplă experiență pe latură operativă.
 

Colonel Pop Florin, maior Opriș Florin, plutonier adjunct șef Bârsan Gabriel Radu, plutonier major Bica Sergiu, plutonier Crișan Bogdan și sergent major Cristea Andrei sunt pompierii sălăjeni care vor fi în misiune zece zile alături de ceilalți peste o sută de pompieri salvatori, însă dacă situația o va impune, la cererea autorităților elene, ea ar putea fi prelungită.

 
„De două zile pompierii intervin la incendiile de pădure în zona Spathari, din insula Evia.
Intervenția a fost dificilă, incendiul având mai multe focare, iar cei 35 de pompieri care au lucrat în două schimburi au depus eforturi considerabile în vederea localizării si lichidării acestora cu șase autospeciale de stingere cu apă și spumă și două cisterne care asigură alimentarea acestora. Totodată, un real ajutor adus în vederea recunoașterii direcției de propagare a aerului l-a constituit folosirea unei drone.
Misiunea de sprijin a colegilor eleni continuă”, transmite ISU Sălaj.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentAdeverințele clasice de vaccinare NU mai sunt valabile din 12 august – De unde descarci pașaportul COVID-19
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Ani pentru bani! ANAF nu recuperează prejudiciile