Şcoala Gimnazială „Porolissum”, din Zalău, a primit, în cursul zilei de marţi, 23 octombrie, vizita unei delegaţii franceze.

Evenimentul a fost prilejuit de proiectul Erasmus+, desfășurat de Inspectoratul Școlar Județean Sălaj şi intitulat ”Consolidarea climatului școlar prin mobilități”, potrivit reprezentanţilor unităţii de învăţământ. Au participat reprezentanți ai Școlii Gimnaziale ,,Porolissum”, ai multinaţionalei TenarisSilcotub, ai programului ,,Școala după școală” și ai Inspectoratului Şcolar. „Fiecare întâlnire și fiecare schimb de experiență ne confirmă statutul de Școala liderilor proactivi!”, a menţionat sursa citată.

Reamintim că, în această perioadă, în judeţul Sălaj, se derulează proiectul Mobilités pour l’amélioration du climat scolaire – ”Consolidarea climatului școlar prin mobilități”, (MAX), finanțat prin Programul european Erasmus+, KA1.

Astfel, timp de cinci zile, până în 26 octombrie 2018, graţie proiectului menţionat, în judeţ este prezentă, pentru a face schimb de bune practici, o delegație franceză din partea Academiei din Créteil, Franța, formată din inspectori și directori școlari.

Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, în calitate de partener și organizație de primire, a fost luni, 22 octombrie, gazda primei zile de activităţi de cunoaştere reciprocă a sistemelor de învățământ, schimb de bune practici şi vizite în trei unități școlare din Zalău.

Articolul precedent„Ştafeta Veteranilor” ajunge astăzi la Zalău
Articolul următorZeci de sălăjeni muncesc încă „la negru”