Inspectoratul General al Poliţiei Române organizează concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Cei interesaţi mai au la dispoziţie câteva zile pentru a-şi depune dosarul, înscrierile se încheie în 22 august.

Concursul va avea loc la Bucureşti, în 7 septembrie şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale.

Postul este vacant din luna august a anului 2017, după ce, Ovidiu Dosa s-a pensionat, la doar 49 de ani. Instituţia este condusă, prin împuternicire, de către adjunctul de la vremea respectivă, Miron Ştirb.

Potrivit anunţului Poliţiei Române, pentru a participa la concurs, candidaţii trebuie să fie ofiţeri de poliţie şi să îndeplinească cumulativ, mai multe condiţii, printre care să aibă cel puţin gradul de inspector principal de poliţie, să aibă minim 7 ani vechime în muncă, din care cel puţin 5 în în structuri de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională, să aibă cel puţin 3 ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale MAI, să fi absolvit o facultate în ştiinţe exacte, ştiinţe ale naturii, matematică, informatică, ştiinţe juridice, drept, ştiinţe sociale şi politice, ştiinţe economice, ştiinţe umaniste, ştiinţe inginereşti, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, ştiinţe militare şi informaţii; să fi obţinut măcar calificativul „Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu; să nu fie cercetat disciplinar, să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de acesta să nu fi fost pusă în mişcare acţiunea penală.

Articolul precedentMeteorologii informează: ploi și vânt în toată țara
Articolul următorBisericile din lemn, afectate de intemperii, ar putea fi restaurate cu bani de la Guvern