Calitatea merelor distribuite elevilor de la mai multe unități de învățământ din municipiu lasă de dorit. Cu toate că furnizorii sunt obligaţi să asigure mere cu greutate minimă de 100 de grame, încadrate la categoria “extra” sau “categoria I”, întregi, sănătoase și spălate, acestea sunt de o calitate îndoielnică. Nu este pentru prima dată când elevii din clasele primare și gimnaziale din municipiu, primesc mere stricate și mici, de dimensiunile unei nuci. Preșcolarii, elevii din clasele primare și gimnaziale, circa 25.000 în tot judeţul, beneficiază şi în anul şcolar 2018-2019 de <<Programul lapte-corn-măr>>. Astfel, potrivit Hotărârii de guvern (HG) 533/ 2018, intrată în vigoare în 20 iulie 2018, județului Sălaj i-au fost alocați pentru acordarea gratuită de fructe și legume proaspete 1,1 milioane de lei, pentru lapte și produse lactate 2,4 milioane de lei și pentru produse de panificație, 1,2 milioane de lei.

Mere distribuite în cursul anului şcolar 2017-2018, în Sălaj, la o unitate de învățământ din municipiu.

După cum prevede actul normativ amintit, perioadele în care se sigură produsele sunt: 10 septembrie – 21 decembrie 2018, 14 ianuarie – 1 februarie 2019 și 11 februarie – 14 iunie 2019. Pe parcursul unei săptămâni, unui preşcolar şi elev i se vor acorda cinci porţii de produse de panificaţie (corn – în zilele de luni, marţi şi miercuri ale săptămânii, alternativ cu biscuiţi uscaţi şi/sau covrigi uscaţi – în zilele de joi şi vineri ale săptămânii), două porţii de lapte şi o porţie de produse lactate – în zilele de luni, marţi şi miercuri, şi două porţii de mere – joi şi vineri.

Articolul precedentComisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor: atenție la achiziționarea produselor și serviciilor on-line
Articolul următorLa stadionul municipal: cursuri gratuite de box pentru băieţi şi fete