Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj s-a întrunit în această dimineața, 16 decembrie, la ora 9.00, la sediul Instituţiei Prefectului, pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo periculoase.

Pe drumurile naţionale s-a intervenit cu 26 de utilaje, dintre care cinci în zona Meseş. Pe drumurile judeţene intervin, după caz, utilaje ale autorităţilor locale sau ale firmelor cu care au fost contractate lucrările de întreţinere a drumurilor pe timpul sezonului rece.

Pentru drumurile judeţene, Consiliul Judeţean Sălaj a instituit un serviciu de permanenţă, probleme întâlnite putând fi semnalate, la orice oră, la numărul de telefon 0741.118.384, potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj.

De asemenea, polițiștii rutieri, inclusiv patrulele de la secțiile de poliție, sunt la datorie pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudini prudente în trafic. Având în vedere condițiile meteo nefavorabile Poliţia recomandă ca înainte de a porni la drum, conducătorii auto să se intereseze de starea drumurilor și să aibe echipate autoturismele cu anvelope de iarnă.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică.

Articolul precedentPeste 1.400 de gospodării din Sălaj au rămas fără curent electric
Articolul următorAlte șase localități din Sălaj au rămas fără curent electric