După aproape trei săptămâni, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul copilei de 12 ani, care a decedat după ce a căzut, în municipiul Zalău, dintr-un microbuz. Tragedia s-a petrecut în cursul zilei de 19 februarie 2019, șoferul autovehicului fiind, în prezent, cercetat în stare de arest preventiv.

Potrivit unui comunicat al instituției menționate, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.

Șoferul microbuzului ale cărui uși s-au deschis în mers, iar fetița de 12 de ani, care stătea pe o banca improvizată, în spatele locurilor omologate ale autovehiculului, a căzut și și-a pierdut viața lovindu-se de caldarâm, se află în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, accidentul a avut loc pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Zalău, la volanul microbuzului aflându-se un bărbat de 57 de ani, din Zalău, ce efectua o cursă regulată de transport persoane pe traseul Zalău – Dioşod. Copila nu a murit pe loc, decesul fiind declarat la aproximativ o oră și 15 minute din momentul producerii tragediei.

Zălăuanul, care de altfel este administratorul firmei ce efectuează cursele de transport persoane, este cercetat pentru infracțiunile de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, fapte prevăzute de Codul Penal, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Articolul precedentMagistrații clujeni au admis apelul. Medic sălăjean, condamnat la închisoare cu suspendare pentru delapidare
Articolul următorModificări pe traseul liniei 4 barat: s-au introdus trei plecări