Mai sunt doar câteva zile până la începerea unui nou an şcolar. Aşadar, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj vin cu câteva recomandări atât pentru părinţi, cât şi pentru copii. 

Pentru a preveni victimizarea copiilor prin accidente de circulaţie, părinţii sunt sfătuiţi să îi înveţe pe cei mici să circule numai pe trotuare, să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe, pe terenurile de sport şi întotdeauna sub supravegherea unui adult.

De asemenea, părinţii şi bunicii elevilor trebuie să conştientizeze că au rol major în promovarea valorilor, în formarea personalităţii copiilor, dar şi în protejarea lor de anturaje vulnerabile şi de unele influenţe negative ale Internetului.

Totodată, poliţiştii sălăjeni recomandă copiilor să evite să urce cu ghiozdanele în spate în mijloacele de transport în comun, deoarece ar putea fi prinşi de uşile acestora, să se deplaseze, numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de  marginea  carosabilului, să traverseze strada numai pe „zebră” şi semnalizate cu indicatoare, iar acolo unde sunt instalate semafoare, să traverseze numai la culoarea verde a acestora şi să evite să traverseze strada în fugă. „Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă! După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora. Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate!”, mai recomandă oamenii legii, adăugând şi faptul să fie prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător.

Articolul precedentFestivalul național de folclor de la Mangalia: premii pentru ansamblurile ”Meseșul Junior” și ”Bujorii Cehului”
Articolul următorComemorări la Treznea şi Ip