În perioada 7-9 ianuarie, polițiștii din Sălaj au acționat la nivel județean pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Oamenii legii au întocmit cinci dosare penale.

 

Astfel, la data de 7 ianuarie, în jurul orei 18.00, polițiștii din Jibou au oprit pentru control, pe Drumul Județean 108E, între localitățile Traniș și Năpradea, o autoutilitară condusă de un bărbat de 40 de ani din comuna Benesat.

La testarea cu alcooltestul a rezultat o alcoolemie de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în același timp a fost oprit și un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, tot din comuna Benesat.

Din primele cercetări a reieșit că acesta din urmă i-a încredințat autoutilitara bărbatului, deși știa că nu este posesor de permis de conducere.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis și încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

 

O zi mai târziu, pe data 8 ianuarie, un bărbat de 40 de ani din județul Satu Mare a fost depistat de polițiștii din Cehul Silvaniei în timp ce conducea un ansamblu de vehicule (autoturism și remorcă) pe Drumul Județean 108D, prin localitatea Bulgari.

Verificările efectuate de polițiști au stabilit că șoferul nu deține permis de conducere corespunzător categoriei din care fac parte cele două vehicule.

A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv. 

  

În aceeași zi, polițiștii din Jibou, au identificat un tânăr de 21 de ani din Jibou, care conducea autoturismul pe Drumul Județean 108A. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv.

Cercetările continuă pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

 

Tot în data de 8 ianuarie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului, împreună cu un jandarm din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Sălaj, au depistat prin localitatea Fildu de Jos un tânăr de 23 de ani din județul Cluj, care conducea un autoturism radiat din circulație din data de 8 mai 2021.

De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că acesta transporta un balot de lucernă pe care l-ar fi sustras împreună cu doi adolescenți de 17, respectiv 18 ani, ambii din județul Cluj, de pe proprietatea unui bărbat din localitatea Fildu de Jos.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunile de furt și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

 

Sursa: Realitatea de Salaj