Amenzi de aproximativ 139.000 lei au fost aplicate, în weekend, de către polițiștii din Sălaj șoferilor indisciplinați în trafic, dar și pietonilor. Totodată, oamenii legii au lăsat fără permise de conducere aproape 30 de conducători auto.

 

 

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat, în weekend, acţiunile pe şoselele sălăjene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depăşirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

 
Potrivit IPJ Sălaj, ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele sălăjene, la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 564 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 138.515 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere. De asemenea a fost reținut un certificat de înmatriculare. 
 
Astfel, 247 de sancțiuni au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 53 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță,  au fost sancționați 28 de pietoni, un biciclist, patru sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau autovehiculelor, trei sancțiuni au fost pentru depășiri neregulamentare, două pentru opriri neregulamentare, o alta pentru nerespectarea semnificației indicatoarelor rutiere de la trecere la nivel cu calea ferată, una pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, o sancțiune a fost aplicată pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 153 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere. 

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentAnchetă explozivă Realitatea PLUS despre scandalul Bîstroe – Anca Alexandrescu, investigație amplă în Delta Dunării – Ce s-a descoperit
Articolul următorKARA Flowers & Events, cadouri din suflet pentru femei, de 8 Martie. Soția lui Rareș Bogdan deschide o nouă florărie