Doi conducători auto, unul din Sălaj şi unul din Satu Mare, sunt cercetaţi de poliţiştii sălăjeni pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, după ce au fost prinşi beţi la volan. Unul dintre ei a refuzat testarea cu alcooltestul.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, primul şofer, un bărbat din comuna Creaca a fost depistat de poliţiştii zălăuani, sâmbătă, 6 octombrie 2018, la ora 23.30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Tudor Vladimirescu.

La solicitarea poliţiştilor, şoferul a refuzat testarea cu alcooltestul, dar şi recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că acesta nu deţine nici permis de conducere.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fapte prevăzute Codul Penal.

În cazul celui de-al doilea şofer, un tânăr din judeţul Satu Mare, depistat de poliţiştii cehani, alcooltestul a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Articolul precedentReferendumul pentru familie – un fiasco. În Sălaj 22,08 la sută din cețățenii cu drept de vot s-au prezentat la urne
Articolul următor49 de dosare penale întocmite și 30 arme letale și neletale indisponibilizate în Sălaj