Polițiștii sălăjeni au aplicat peste 30 de sancțiuni contravenționale în urma acțiunilor care au avut ca scop creșterea siguranței rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată. De asemenea, zece permise de conducere au fost reținute, pentru neregulile depistate.

Potrivit IPJ Sălaj, în perioada 1 ianuarie-30 octombrie 2018, polițiștii rutieri au organizat 13 acțiuni pentru prevenirea accidentelor de circulație ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată. În acest context, oamenii legii au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale, zece dintre acestea fiind pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sunt în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii/sau sonore sunt în funcțiune, iar diferența pentru nerespectarea indicatoarelor la trecerea la nivel cu calea ferată. De asemenea, zece premise de conducere au fost reținute.

Patru tinere și-au pierdut viața

În perioada menționată, la trecerile la nivel cu calea ferată s-a înregistrat un accident  grav de circulație, soldat cu patru persoane decedate şi una rănită grav. Reamintim că în data de 17 mai 2018, la ora 18.03, pe Centura Ocolitoare a Orașului Jibou, km 00+250, între Orașul Jibou și localitatea Someș Odorhei, o tânără de 21 ani, din județul Maramureș, în timp ce conducea autoturismul nu a respectat semnificația semnalelor acustice și luminoase aflate în funcțiune, la trecerea la nivel cu calea ferată, moment în care autoturismul a fost lovit de trenul de călători, care circula pe relația Baia Mare – Jibou. După impact, autoturismul a fost proiectat în afara părții carosabile.

În urma accidentului a rezultat decesul a patru persoane cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani, toate din județul Maramureș, pasagere în autoturism, și rănirea rănirea gravă a conducătoarei auto.

Articolul precedentPrinşi în trafic fără permis
Articolul următorArestat preventiv pentru tentativă la omor. Şi-a lăsat victima într-o baltă de sânge