Magistraţii Judecătoriei Zalău au respins cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău în ceea ce priveşte menţinerea măsurii arestului preventiv în cazul bărbatului de 57 de ani, din Zalău, Gheorghe Gurzău, implicat în accidentul din 19 februarie, în urma căruia o minoră de 12 ani și-a pierdut viața. Acesta ar urma să fie judecat în libertate, soluția însă nu este definitivă. 

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.

” (…) respinge cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău în ceea ce priveşte menţinerea măsurii preventive a arestului preventiv a inculpatului GG trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă,(…) şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, (…) respinge ca neîntemeiată cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulată de inculpatul GG. , cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, calculată de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. (…) dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpatul GG Inculpatul va fi pus în libertate din executarea măsurii arestului preventiv la rămânerea definitivă a prezentei încheieri. (…)Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se precizează în minuta ședinței de ieri, 17 aprilie 2019.

Reamintim că este vorba de șoferul microbuzului ale cărui uși s-au deschis în mers, iar fetița de 12 de ani, care stătea pe o banca improvizată, în spatele locurilor omologate ale autovehiculului, a căzut și și-a pierdut viața lovindu-se de caldarâm.

Potrivit comunicatului Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, accidentul a avut loc în 19 februarie 2019, pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Zalău, la volanul microbuzului aflându-se un bărbat de 57 de ani, din Zalău, ce efectua o cursă regulată de transport persoane pe traseul Zalău – Dioşod. Șoferul este, de altfel, și administratorul firmei de transport persoane. Copila nu a murit pe loc, decesul fiind declarat la aproximativ o oră și 15 minute din momentul producerii tragediei.

 

 

Articolul precedentFoc la Gârceiu. O gospodărie a fost cuprinsă de flăcări
Articolul următorProiect european de reducere a birocrației din Consiliul Județean Sălaj