Secția UPU-SMURD din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău va fi extinsă și modernizată cu peste 11, 4 milioane de lei. Investiția este posibilă prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În cursul acestei luni, 15 martie, a fost semnat contractul de finanțare în cadrul programul precizat, Axa prioritară 8 – ”Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”, Prioritatea de investiţii 8.1 ”Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități”, Operațiunea B – Unități de primiri urgențe pentru proiectul ”Extindere, modernizare și dotare UPU-SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău”. Valoarea totală a contractului este 11.433.417,45 de lei, din care valoarea asistenței financiare nerambursabile este 6.625.779,79 de lei. Sursele de finanţare pentru asistența financiară nerambursabilă sunt: Fondul European de Dezvoltare Regională – 70 la sută și Bugetul de stat – 28 la sută. Contribuţia proprie a beneficiarului este de doi la sută din valoarea proiectului – 135.219,99 de lei. Perioada de implementare a proiectului este de 52 luni, respectiv din 18 ianuarie 2018 până în 29 aprilie 2022. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență prin extinderea, modernizarea și dotarea UPU-SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

Secția UPU-SMURD, dotată cu aparatură medicală 

De asemenea, prin acest proiect se va moderniza secția UPU din cadrul SJU Zalău în vederea asigurării serviciilor de urgență pentru cei 215.910 de locuitori ai județului Sălaj, extinderea secţiei UPU- SMURD, dar şi dotarea secției extinse și modernizate UPU – SMURD cu echipamente și aparatură medicală, în vederea soluționării celor peste 40.000 de cazuri care se adresează anual unității spitalicești.. Astfel, prin realizarea acestui proiect la secția UPU-SMURD vor fi create noi spaţii care vor fi dotate cu aparatură medicală corespunzătoare și vor avea următoarele funcțiuni: spațiu ghipsare, cabinet medicină dentară, spaţii pentru computer tomograf, circuite funcţionale separate pentru adulţi şi copii, cameră de observare şi izolator pentru sectorul pediatric, zonă de aşteptare pentru pacienţii care au trecut de faza de triere, traseu liber din zona de acces ambulanţe direct în zona de resuscitare şi tratament imediat, spaţii administrative și spaţii pentru spălare, dezinfectare, reparare şi depozitare tărgi şi scaune rulante pentru pacienţi.
”Luând în considerare trendul ascendent al solicitărilor în secția UPU-SMURD, tipologia vastă a cazurilor medicale asistate, timpii actuali de așteptare, frecvența cazurilor medicale grave și uzura aparaturilor și materialelor existente, considerăm că prin modernizarea, extinderea și dotarea secției UPU – SMURD a SJU Zalău se vor oferi servicii de calitate, la standarde europene pacienților și se va crea posibilitatea ca personalul angajat să-și desfășoare activitatea într-un cadru care să fie în conformitate cu normele în domeniu”, precizează reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj. De precizat este faptul că, semnatarii contractului sunt: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice Vasile – Daniel Suciu, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest – organism Intermediar, reprezentată de directorul general Marcel Ioan Boloș și Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Sălaj, în calitate de beneficiar.

Articolul precedent„Pași în carieră”- Liceele sălăjene își expun oferta educațională
Articolul următorIubitorii de cultură, aşteptaţi la Zilele Revistei Caiete Silvane – ediţia a XII-a