Cele mai căutate staţiuni de către pensionarii sălăjeni, în anul 2018, s-au dovedit a fi Felix, 1 Mai, Tăşnad, Bizuşa, Covasna, Tuşnad şi Sovata.

Anul trecut au valorificate aproape 2.900 de bilete de tratament, împărţite în 19 serii, potrivit datelor prezentate azi, de directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Sălaj, Marius Stanciu, în cadrul şedinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic Pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Aceasta a fost găzduită de Instituția Prefectului Sălaj, sub coordonarea prefectului Florin Florian.

Potrivit unei informări a Prefecturii, ordinea de zi a inclus: prezentarea organizațiilor persoanelor vârstnice și a obiectivelor acestora pentru anul 2019; definitivarea tematicii ședințelor CCDCPV pentru anul 2019; informare privind acordarea biletelor de tratament pentru persoanele vârstnice; prezentarea noutăților legislative în domeniul pensiilor şi propuneri de modificare a cadrului legislativ existent în domeniul pensiilor.

Directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Sălaj, Marius Stanciu, a precizat că în 2018 au fost valorificate 2.897 bilete de tratament, împărţite în 19 serii, cele mai căutate staţiuni fiind Felix, 1 Mai, Tăşnad, Bizuşa, Covasna, Tuşnad şi Sovata.

S-au depus deja peste 1.000 de cereri

Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear pentru anul 2019, precum şi modelul de cerere vor fi postate pe site-ul CJP Sălaj, www.cjpsalaj.ro, la secţiunea ACASĂ – Bitele de tratament 2019. În acest an au fost depuse, până în prezent, 1.075 de cereri privind acordarea de bilete de tratament.

Recalcularea pensiilor se va realiza din oficiu

Marius Stanciu a adăugat că, începând cu 1 ianuarie 2019, contribuţia minimă lunară la asigurările sociale de stat în cazul contractului de asigurare este de 520 lei/ lună.

În ceea ce priveşte recalcularea pensiilor cuvenite sau aflate în plată la 1 august 2018, aceasta se va realiza din oficiu, drepturile recalculate acordându-se de la data de 1 octombrie 2018, indiferent de data emiterii deciziei de recalculare.

Articolul precedentSălajul, codaş la tranzacţiile imobiliare
Articolul următorLansare de carte la Centrul de Cultură: Repere privind educaţia reformată din Zalău. Perioada interbelică (1919-1939)” – Balogh Lucian-Claudiu