Strada 22 Decembrie din municipiul Zalău, fostă Crasnei, intră în reparaţii capitale. Lucrările vor demara sâmbătă – 11 august, graţie unui ordin de începere a lucrărilor de modernizare dat de Primăria municipiului Zalău. Potrivit unei informări emise de Primăria Zalău, ”în cadrul ședinței de joi, 9 august, la care au participat viceprimarul municipiului Zalău, Nicolae Fazakas, reprezentanți ai Direcției Tehnice din cadrul instituției, reprezentanți ai SC Euroconstruct SRL, SC Drum Construct SRL și deținătorii de rețele (electrice, de gaz, de cablu TV), s-a stabilit data de 11 august pentru începerea lucrărilor de realizare a obiectivului de investiții „Reabilitare traseu pe drum județean DJ 191 C Nușfalău – Crasna -Zalău – Creaca, pe teritoriul administrativ al municipiului Zalău – Strada 22 Decembrie 1989, tronson I”. Conform sursei citate, vor fi executate următoarele categorii de lucrări: reabilitare drum (cu pistă de biciclete, două zone de parcări, opt refugii pentru stațiile de autobuz, spații verzi, refacerea trotuarelor); reparatii a trei poduri; canalizare pluvială şi instalații telecomunicații – cabluri neconvenționale.
Lucrările se vor realiza pe tronsoane, iar pentru buna desfășurare a acestora, începând de sâmbătă, 11 august, circulația rutieră, pe Strada 22 Decembrie 1989, va fi restricționată partial, folosindu-se o singură bandă de sens. De asemenea, pentru fluidizarea traficului vor fi montate fi indicatoare și semafoare.
Executanții lucrării de reabilitare sunt societăţile comerciale Euroconstruct SRL și Drum Construct SRL, termenul de execuție este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, iar valoarea contractului de lucrări este de 8.897.253,79 de lei inclusiv TVA.
Pe durata derulării lucrărilor de modernizare, Primăria Zalău cere sprijinul locuitorilor străzii 22 Decembrie 1989 și persoanelor care tranzitează zona, cu rugămintea de a nu parca mașinile pe trotuar sau pe carosabil în zona în care este desfășurare de șantier.

Articolul precedentForţe proaspete la ISU Sălaj. Un tânăr absolvent, numit în funcţia de subofiţer operativ principal
Articolul următorMinistrul Agriculturii, Petre Daea, vizită inopinată în Sălaj