Subprefectul de Sălaj, Vegh Alexandru, a preluat, începând de astăzi, 29 noiembrie, conducerea Instituției Prefectului, după plecarea prefectului Florin Florian. Acesta din urmă a înaintat, la începutul acestei săptămâni, Ministerului Afacerilor Interne o cerere privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului.

Florin Florian, fost membru PSD, în vârstă de 44 de ani,  a devenit prefect în timpul guvernării Grindeanu şi a ocupat această funcţie timp de doi ani şi nouă luni. Florian a fost numit  în primăvara anului 2017. De profesie inginer, el va reveni în funcţia de şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, acolo unde a lucrat înainte de prelua fotoliul de prefect. Reamintim că Hotărârea de Guvern privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Sălaj de Florin Florian a fost publicată ieri în Monitorul Oficial. 

De cealaltă parte, Vegh Alexandru, de profesie inginer, a fost angajat timp de 15 ani — de la absolvirea facultății, în 1989 și până în 2004 – al producătorului local de țevi fără sudură TenarisSilcotub Zalău. În 2004 a fost numit subprefect al județului Sălaj, pentru ca o scurtă perioadă să fie inspector guvernamental, iar mai apoi, în perioada 2010-2012, a deținut funcția de prefect al județului. În perioada 2012-2016, Vegh Alexandru a ocupat un fotoliu de senator de Sălaj din partea UDMR.