În ultimele două săptămâni ale lunii iunie, au fost sesizate peste 100 de infracţiuni şi au fost aplicate 360 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

În perioada 18-30 iunie  a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2019. „În perioada de referință, polițiștii au fost sesizaţi despre comiterea a 136 de infracţiuni, din care 26 la regimul circulaţiei rutiere (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără permis şi conducere cu autoturismul neînmatriculat), 36 contra patrimoniului (furturi, distrugeri),  iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni, şi au surprins în flagrant 11 persoane”, au precizat reprezentanții Poliției Sălaj.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată, oamenii legii au aplicat 360 de sancțiuni contravenționale.

Au fost reținute peste 90 de permise de conducere

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 1.853 de sancțiuni, din care 15  pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 709 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 92 de permise de conducere (39 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv) şi 33 de certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 624.673 lei.

Articolul precedentBacalaureat 2019: Aproape 300 de liceeni sălăjeni au susținut proba scrisă la Limba și literatura maternă
Articolul următorJudecătorii sălăjeni au intrat în vacanţă