Lozinci precum “Silcotub-sărăcie”, “Vrem respect pentru munca noastră”, “Solidaritate” sau “Metalurgie, sărăcie” au fost scandate astăzi de către câteva sute de salariaţi ai celui mai mare producător de ţevi din România. Nemulţumiţi de condiţiile de muncă, aproximativ 300 de angajaţi ai Tenaris Silcotub au organizat, în această după-amiază, un marş-miting de protest pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiu. 

Protestatarii, înarmaţi cu vuvuzele şi pancarte cu diverse mesaje adresate, în special conducerii companiei, dar şi guvernanţilor, au pornit în marş, în jurul orei 15, 30, din faţa fabricii de ţevi până pe platoul de marmură din centrul Zalăului, unde, zeci de minute, au continuat să-şi strige nemulţumirile.

Acţiunea de astăzi a fost organizată de Sindicatul „Metalurgistul” Silcotub, iar potrivit reprezentanţilor acestuia, principalele revendicări sunt: angajatorul TenarisSilcotub Zalău să recunoască condiţiile de muncă din metalurgie printr-o salarizare corectă a muncitorilor şi deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă, prin modificarea Legii 62/2011, a dialogului social.

Una dintre cauzele care a dus la declanşarea nemulţumirilor a fost faptul că, suşţin sindicaliştii, multinaţionala a condiţionat creşterile salariale cu schimbarea programului de muncă. Conducerea companiei şi reprezentanţii Sindicatului au avut, în lunile mai – iunie, mai multe runde de negocieri privind creşterile salariale, însă nu s-a ajuns la niciun numitor comun.

 

Articolul precedentS-a ales cu dosar penal, la doar 17 ani! Ce au descoperit polițiștii când l-au tras pe dreapta pe un tânăr din Ileanda
Articolul următorAutobuzul ”Centenar Călător”, gata de drum