Sute de elevi din judeţ au şansa de a se pregăti suplimentar, gratuit, în cadrul Centrului Județean de Excelenţă Sălaj, care își desfășoară activitatea în incinta Colegiul Național „Silvania” Zalău, iar numărul acestora crește în fiecare an școlar. 

Eficienţa orelor de la Centru de Excelenţă a fost dovedită încă din primul an de funcţionare a acestuia. Numărul premiilor obţinute de elevii sălăjeni la olimpiadele şcolare dar şi la celelalte concursuri a crescut semnificativ. La fel s-a întâmplat şi în cazul elevilor care se remarcă prin rezultatele foarte bune obţinute la concursurile naţionale.

Potrivit datelor prezentate în raportul de activitate în semestrul I al acestui an școlar, numărul olimpicilor care se pregătesc în cadrul Centrului de Excelență a crescut de la 480, în anul școlar 2014-2015, la 750 în acest an școlar. „În cadrul acestui centru de excelență sunt copii cu rezultate semnificative, tineri care se pregătesc alături de profesori pentru competiții educaționale, locale, naționale și internaționale, iar rezultatele sunt tot mai bune”, susțin reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.

Pregătirea în cadrul Centrului este gratuită, acesta fiind susținut financiar de autoritățile locale.

Articolul precedentÎncepe o nouă ediție ”Liderii Mileniului Trei-Tenaris”. Programul de educație non-formală care a pregătit pentru viitor aproape 3.000 de liceeni
Articolul următorLuni, începe simularea Evaluării Naționale. Câți elevi din Sălaj vor susține probele